Het werven en selecteren van de juiste kandidaat kan zeer tijdrovend zijn. Naast het beoordelen en beantwoorden van alle reacties bent u voornamelijk veel tijd kwijt aan de oriënterende gesprekken met potentiële kandidaten. Gemiddeld kost een sollicitatieprocedure, exclusief voortraject, u 18 uur aan tijd en dus geld. Het is vervolgens nog maar de vraag of u na deze investering de juiste kandidaat heeft gevonden. Als u gebruik maakt van het AXS TalentMoment dan bespaart u ruim 60% en heeft u direct resultaat!

AXS TalentMoment

AXS heeft ruim 18 jaar ervaring in het werven en selecteren van kandidaten in het office segment. Als innovatief bedrijf denkt AXS met haar opdrachtgevers mee om nog meer besparend te werken. In 2009 is, in samenwerking met een aantal opdrachtgevers, de eerste pilot TalentMoment georganiseerd met een succesvol eindresultaat.

Hoe werkt TalentMoment?

U zet uw vacature uit bij AXS en neemt deze door met uw adviseur. AXS selecteert voor u een aantal geschikte kandidaten (maximaal 6) en nodigt deze uit voor een gezamenlijke bijeenkomst (het TalentMoment). De locatie voor deze bijeenkomst bepaalt u zelf. Uiteraard stelt AXS graag een ruimte beschikbaar maar het is natuurlijk ook mogelijk om de bijeenkomst bij u in het bedrijf te organiseren zodat de kandidaten direct de sfeer kunnen proeven. AXS zorgt voor alle voorbereidingen zoals complete cv’s en naambordjes.

Selectie

In een korte presentatie geeft u uitleg over de openstaande functie en uw bedrijf waarna de kandidaten kort de gelegenheid krijgen om vragen te stellen. Vervolgens zullen zij zich aan u presenteren en krijgt u de mogelijkheid om uw vragen te stellen. Zo maakt u direct kennis met de persoon achter het cv en kan hij of zij e.e.a. toelichten. U krijgt dus in korte tijd een goede indruk van de kandidaten. Na deze sessie trekt u zich kort terug om te evalueren en uw voorkeur kenbaar te maken. U kunt eventueel gelijk een tweede gesprek voeren of plannen met de kandidaat van uw keuze. Kortom; u spreekt en ervaart 6 kandidaten in minder dan 2 uur!

Uw voordelen:

• Tijd- en kostenbesparing
• No cure, no pay
• U heeft snel resultaat
• AXS werft en selecteert de kandidaten en zet uw vacature breed uit
• U ontmoet alleen daadwerkelijk geïnteresseerde, gemotiveerde en gekwalificeerde kandidaten
• AXS neemt de volledige organisatie uit handen
• Positieve spin of voor uw organisatie (naamsbekendheid)
• Nog beter voorbereidde kandidaten (iedereen wil de beste zijn)

Positieve reacties

Inmiddels hebben een behoorlijk aantal bedrijven en kandidaten het AXS TalentMoment als zeer positief ervaren.

‘Door het aanleveren van kwaliteit in de vorm van Kwantiteit heeft
AXS de juiste kandidaat bij KCI
geleverd.’ – Louis Nagelmaker, HR Manager KCI

‘Het is een ideale manier om de eerste selectie te doen’ – Floor Latten, CS Manager Lloyds Register

‘Het is fijn om samen met andere te solliciteren. Je bent meer op je gemak en krijgt een goed beeld van het bedrijf’ – Imane Cheikh, Neele Logistics

Meer informatie

Heeft u interesse in een AXS TalentMoment? Uw AXS adviseur bespreekt graag de mogelijkheden met u.

U kunt de AXS adviseurs bereiken op 010 – 2054575